O zi la creșa EuroKid

Dimineața la EuroKid

Cum ne începem ziua?

O zi minunată începe întotdeauna cu o dimineață veselă! Copiii sunt întâmpinați de către drăguțele educatoare, cu zâmbete și îmbrățișări calde, începând cu ora 08:00.

În timp ce fiecare sală de grupă se umple cu priviri zglobii, chiote melodioase și joacă, în sala de mese miroase a lapte cald, a tartine proaspete ori a omletă, căci la ora 08:45, bucătăresele noastre harnice își așteaptă voinicii să servească micul dejun.

Imediat după sosirea copiilor în grupă de la micul dejun, urmează un moment al zilei  foarte îndrăgit de cei mici, Întâlnirea de dimineață. Aceasta se împarte în mai multe secvențe, fiecare dintre ele având menirea de a încuraja copiii să-și împărtășească liber trăirile, gândurile, cu colegii și educatoarea, de a identifica împreună colegii absenți sau coordonatele temporale (ziua, luna, anul în care sunt) și de a le permite prichindeilor să descopere diverse lucruri noi despre tema săptămânii respective.

Relaxarea începe cu ...

Activități libere

Programul zilei continuă cu activițăți liber alese, sala de grupă fiind delimitată în mai multe centre de interes.

Centrele de activitate sunt, în fapt, o manieră de organizare a spaţiului educaţional din grupă, după criteriul activităţilor fundamentale pe care le desfăşoară copiii. Ele asigură cunoaşterea realităţii în domeniile cele mai importante: prin ştiinţă, artă, jocuri de rol, jocuri de masă, bibliotecă, construcţii etc.

În oricare dintre centre, copilul descoperă realitatea fie individual, fie colaborând cu ceilalţi. Independenţa, în alegere şi acţiune, se completează cu cooperarea şi negocierea soluţiilor.

Ei, și pentru că e trecut de ora 10:00, iar prichindeii noștri au nevoie de un plus de energie pentru a continua programul zilnic, a sosit momentul când copiii servesc o delicioasă și sănătoasă gustare de fructe, ce abia-și mai cară vitaminele.

Gata, acum putem continua ziua cu Activități pe domenii experiențiale! Sau, cum ar spune juniorii Eurokid, începem să modelăm, să pictăm, să lipim, ba chiar să numărăm ori să socotim, să explorăm natura, să răsfoim prin cărți și prin imaginație. Și știm, când ești copil viața-i un joc, așa că, avem activități statice împletite cu cele dinamice, pentru că  prichindeii iubesc să facă sport, să cânte, să danseze și să-și creeze propriile jocuri în aer liber.

Poftă bună și apoi somn ușor

Masa de prânz & Odihnă

Este ora 12:00, iar burticile și nasurile copiilor anunță masa de prânz!

Pentru că ne dorim copii puternici şi sănătoşi, avem grijă ca ei să aibă o dietă echilibrată! Bucătăria noastră proprie ne ajută să oferim mâncare delicioasă şi hrănitoare copiilor, care este degustată mai întâi de responsabili şi apoi servită celor mici. Bucuria bucătăreselor noastre este imensă când  copiii, într-un glas, mulțumesc satisfăcuți pentru masă!

Ceasul și-a mutat limba aproape de ora 13:00, iar după un prânz copios urmează momentul de odihnă. Juniorii Eurokid se grăbesc să-și îmbrace pijamalele cu miros de mama! Este unul din momentele ce cuprind activităţile de dezvoltare personală, dar şi al rutinelor. Copiii sunt încurajaţi și învăţaţi să se dezbrace şi să îmbrace singuri, dar sunt sprijiniți ori de câte ori este nevoie.

O zi reușită la EuroKid

Ne vedem a doua zi!

După somn, voinicii se trezesc cu poftă de bun, căci le-a șoptit doamna educatoare că au, astăzi,  în meniu, delicioasa prăjitură pregătită cu atenție și dospită cu dragoste pentru copii.

Iată că timpul zboară și este deja ora 16:00! Odată ajunși în sala de grupă, copiii se aşază la măsuţe sau se grupează, în funcţie de activităţile propuse de educatoare, pentru consolidarea activităților din prima parte a zilei. Trebuie să recunoaștem că activitățile preferate de cei mici sunt cele pe care le desfășurăm în aer liber, atunci când vremea e blândă cu noi.

Când soneria interfonului începe să sune, ochii piticilor se umplu de nerăbdarea revederii celor mai dragi ființe!

Este ora 18 00, iar liniștea ce se așterne în fiecare sală de grupă, trimite la culcare jucăriile ce-și așteaptă micii camarazi pentru o nouă zi la grădiniță!

A venit momentul să-ți aduci
PITICUL LA GRĂDINIȚĂ?

Oricât ar  fi de mic, aici găsește o lume minunată și acreditată, sub îndrumarea celor mai dragi educatoare.
Micuțul va mânanca proaspăt, sănătos și foarte gustos; se va juca, va învăța și va alege între multe activități atractive.

Grădinițele EuroKid sunt acreditate de Ministerul Educației Naționale și își desfașoară activitatea în apropierea Parcului Tineretului.

LOCAȚII GRĂDINIȚE

Copyright © 2023 ASOCIAȚIA EUROSCHOOL – Toate drepturile rezervate.