Activități opționale grădiniță

Eu, unic și valoros! (Dezvoltare Personală) - 4 ședințe/lună

Atelier psiho-educațional ce presupune întâlniri de lucru cu copiii, ce au vârsta între 3 și 6, prin care se urmărește sistematic dezvoltarea celor cinci abilități necesare succesului personal: Încrederea, Perseverența, Organizarea, Înțelegerea, Rezistența emoțională.

În fiecare ședință se acordă o atenție specială încrederii copilului, componenta esențială pentru o personalitate armonioasă, pozitivă, care se poate afirma. Așadar, altfel spus, copiii care participă la ședințe de dezvoltare personală se simt bine (echilibrați, armonioși interior), sunt fericiți, sunt empatici, mai puțin agresivi, leagă ușor prietenii, știu să rezolve conflicte, sunt independenți în acțiune, comportamentele problematice scad în intensitate, se adaptează ușor, au succes.

Atelier de Robotică - 4 ședințe/lună

Activitățile din cadrul atelierelor LEGO le oferă copiilor o modalitate eficientă de a asimila prin intermediul jocului concepte elementare de știință, design, tehnologie și matematică. Ei experimentează conceptele de forță, mișcare, echilibru, dezechilibru și flotabilitate. Activitățile se îmbină perfect cu perspectiva și curiozitatea copiilor despre lumea din jurul lor, îi încurajează să facă observații, predicții și să gândească creativ.

Copiii sunt introduși prin intermediul mult îndrăgitului joc cu piese Lego în lumea fascinantă a poveștilor, a animalelor domestice și sălbatice, a piraților și a exploratorilor și descoperă modul de funcționare a obiectelor familiare din mediul înconjurător.

Mind Lab – 4 ședințe/lună

Programul Mind Lab se bazează pe o metodologie inovatoare de dezvoltare a inteligenței copiilor prin dezvoltarea gândirii raționale, alături de abilități emoționale și sociale necesare vieții de zi cu zi, bazându-se pe experimentarea în jocuri de gândire a unor metode specifice, urmate de exemple de aplicare a lor în situații din viața de zi cu zi.

The Little Genius (Aritmetică Mentală) - modul de 24 ședințe

Programul de Aritmetică Mentală The Little Genius este un program educațional avansat de exerciții mentale, destinat dezvoltării gândirii copiilor.

Scopul programului este de a dezvolta memoria de lungă durată prin antrenament și exercițiu zilnic, pe care copiii îl vor avea în urma fiecărui curs.

Fiecare părinte își înscrie copilul la cursurile de aritmetică mentală japoneză cu un anumit scop și acesta nu este neapărat cel de a-i învăța să calculeze cu milioanele, așa cum reușesc să o facă japonezii. În general, părinții spun că au un copil care nu se concentrează, nu înțelege matematica sau urăște matematica, nu are încredere în el, nu are logică, își pierde răbdarea.

Din fericire, această metodă are multiple efecte și asupra stimei de sine a copilului, pentru că cei mici au repede reușite care îi încurajează să exerseze, să aibă succes în continuare și să plece încrezători și zâmbitori de la curs!

Lb. Engleză – 8 ședințe/lună

Învățarea limbii engleze de la o vârstă fragedă are un efect incredibil asupra dezvoltării cerebrale a copiilor. Cei mici vor dobândi o capacitate mai mare de concentrare și vor fi mult mai agili și mai eficienți în rezolvarea problemelor.

Un alt avantaj foarte interesant este că micuțul va putea efectua simultan mai multe sarcini. Asta deoarece exercițiul învățării unei noi limbi îi va îmbunătăți capacitatea de a stoca informații, de a fi mai atent și, mai mult, de a fi capabil să conecteze rapid diferite concepte.

Balet - 4 ședințe/lună

Baletul clasic este o bună formă de educare și afirmare prin care copilul are ocazia de a-și dezvolta calitățile fizice și creative și de a obține o postură corectă și armonioasă a corpului.

Teatru - 4 ședințe/lună

Teatrul este fascinație pură, este locul unde imaginația nu are limite, iar joaca este o condiție esențială pentru a FI. 

Teatrul le permite copiilor să exploreze mai multe abilități printr-o experiență integrată. Într-un proiect de teatru , copiii sunt expuși scenariului, schițării personajelor, dialogurilor, actorilor, coordonării și operațiunilor. O astfel de varietate de experiențe obligă, în esență, copiii să iasă din zona lor de confort și să exploreze zonele de interes pe care le-ar fi putut altfel să le îndepărteze. Și prin acest proces, copiii își descoperă unele abilități sau le dezvoltă pe cele deja existente.

Arte marțiale – 4 ședințe/lună

Practicând sport copiii vor deveni mai încrezători în forțele proprii, își vor crea și menține o condiție fizică excelentă (tehnicile predate pun în mișcare fiecare mușchi și fiecare articulație din organism). Se pot studia și jocuri de echipă.

Logopedie (terapia limbajului)- individual – 4 ședințe/ lună

Logopedia sau terapia de limbaj reprezintă ansamblul de măsuri și tehnici utilizate de către specialiști pentru recuperarea tulburărilor de limbaj și comunicare.

Terapia logopedică este de durată, poate fi de câteva ședințe sau poate dura mai multe luni și chiar 1-2 ani, de la caz la caz, în funcție de diagnostic, potențialul copilului. Activitățile se desfășoară sub formă de joc cu utilizarea unor materiale precum jucării, jocuri educative, cărți, imagini, fișe, frământări de limbă, incluzând metode și tehnici de lucru ( exerciții de respirație, miogimnastică, înțelegerea limbajului, verbalizarea, socializarea).

A venit momentul să-ți aduci
PITICUL LA GRĂDINIȚĂ?

Oricât ar  fi de mic, aici găsește o lume minunată și acreditată, sub îndrumarea celor mai dragi educatoare.
Micuțul va mânanca proaspăt, sănătos și foarte gustos; se va juca, va învăța și va alege între multe activități atractive.

Grădinițele EuroKid sunt acreditate de Ministerul Educației Naționale și își desfașoară activitatea în apropierea Parcului Tineretului.

LOCAȚII GRĂDINIȚE

Copyright © 2023 ASOCIAȚIA EUROSCHOOL – Toate drepturile rezervate.